• Безкоштовна доставка на відділення Нової Пошти при замовленні від 1000 грн.
  • Доставляємо по всій Україні! Всього 1 день та замовлення у Вас!

Скільки коштує парити одноразки, багаторазові поди, вейпи. Порівняння на використанні одноразок та багаторазових подів, що дешевше

Тих, хто давно курить, цікавить скільки коштує використання багаторазових електронних сигарет. Розглянемо, скільки реально коштує використання різних типів електронних сигарет.

На що доведеться витрачатись у багаторазових подах, вейпах та електронних сигаретах.

Витратні елементи електронної сигарети

Багаторазова електронна сигарета випаровує рідину, яка заправляється в резервуар для рідини.

У багаторазових моделях 2 витратні елементи: випаровувач(або картридж із вбудованим випаровувачем) та рідина для електронних сигарет.

Рідина витрачається в міру використання, чим інтенсивніше використання, що більше пари дає модель, то більше витрати рідини.

Картридж або випаровувач електронної сигарети (залежно від моделі) є другим за значущістю для заміни в багаторазовому поді, електронній сигареті або вейпі.

Картридж або випаровувач електронної сигарети в середньому змінюють раз на 1-3 тижні, частота заміни залежить від інтенсивності використання.

Витрата рідини в залежності від моделі може бути дуже різною. У вейпах (потужних моделях) використовують рідини з органічним нікотином, вони дешевші, але їх потрібно більше. У багаторазових подах та електронних сигаретах на сигаретну тягу використовують рідини з сольовим нікотином.

Скільки коштує парити та палити в порівнянні

Для того, щоб адекватно оцінити вартість куріння ми порівнюватимемо паріння з курцем, який викурює одну пачку сигарет на день. В електронних сигаретах дотримуватимемося приблизно такого ж використання.

Скільки витрачає середній курець

Середній курець
У 2020 році середня ціна пачки цигарок становить близько 80 грн. Відповідно, середній курець витрачає близько 2400 грн/міс (80*30=2400 грн).

І це без урахування витрат на здоров'я, які з кожним роком зростатимуть.

Витрати при використанні одноразок (одноразових POD систем)

Скільки коштує парити одноразки

Одноразові моделі передбачають використання заправлених та заряджених електронних сигарет, які мають передбачений ресурс у кількості затяжок.

Найбільш популярними на ринку є моделі одноразок на 1500 затяжок, вартість близько 350 грн, вони вміщують близько 5 мл рідини. Такий моделі може вистачати від 2 до 5 днів. У середньому рахуватимемо 4 дні. Таким чином, на місяць потрібно близько 8 шт., витрати на місяць становитимуть близько 2860 грн.

Витрати з багаторазовою подсистемою або електронною сигаретою на сигаретну тягу

POD система

Для сигарет на сигаретну тягу або Подів потрібно 1 або 3 випаровувачі (картриджі у разі подсистеми ) на місяць і рідини близько 60 мл на сольовому нікотині або близько 1240 мл на органічному нікотині.

Випаровувачі (картриджі) в середньому коштують 130 грн за 1 шт. Рідина на сольовому нікотині коштуватиме близько 750 грн на місяць, всі витрати при використанні  багаторазової подсистеми з сольовим нікотином становитимуть близько 1140 грн на місяць.

Якщо використовувати рідину на органічному нікотині, то витрати становитимуть близько 1010 грн на місяць.

Витрати при використанні вейпу на випаровувачах

Вейп на випаровувачах

Вейпи - це моделі, які дають максимальну кількість пари і швидше схожі з використанням кальяну, ніж сигарет та одноразок.

Для середнього вейпера необхідно близько 360 мл рідини на місяць, що в середньому коштуватиме 960 грн залежно від розфасовки рідини.

Випаровувачі обійдуться близько 450 грн. залежно від моделі.

Підсумкові витрати становитимуть близько 1410 грн.

Порівняльна таблиця витрат

ВидВартість використання/міс

Сигарети

≈2400 грн (60$)

Багаторазова Pod-система чи ЕС на сигаретну тягу

з сольовим нікотином

зі звичайним нікотином

≈1040 грн (27$)
≈1010 грн (26$)

Одноразові под системи (однорізки)

≈2860 грн (75$)

Вейп із випаровувачем

≈1410 грн (37$)

Що чекає на вейперів та курців

Якщо порівняти, витрати на електронні сигарети виглядають альтернативою, яка може не просто допомогти кинути палити, а й заощадити на цьому процесі більш ніж удвічі.

Не варто також забувати, що в Україні поступово запроваджується програма євроінтеграції, згідно з якою до 2025 року акциз на сигарети буде збільшено до 90 євро за 1000 одиниць. Незважаючи на війну, держава поки що не переглядає ці плани.

Водночас в Україні досі значна частина ринку рідин для електронних сигарет та одноразових моделей перебуває у тіні. Коли держава зможе навести лад, це призведе до подорожчання чи зникнення готових рідин.

Разом з тим не варто забувати, що вейпери здатні ще більше заощаджувати, якщо робитимуть рідину самостійно з бази та ароми. Якщо використовувати самозаміс, витрати можна скоротити досить суттєво.

Вас может заинтересовать:

Як правильно запускати електронну сигарету та POD систему вперше.

Що зміниться з 2021р чи куди подінуться рідини?

Сольовий нікотин - що це? Шкода чи користь?

Топ електронних сигарет та вейпів 2024. Що вибрати новачку.

Як вибрати спіраль для атомайзера, що обслуговується, що краще?

Що краще бокс мод чи мехмод?

Відгуки  

Вован
06.10.2023 18:15
Купил берса 2 для mtl, надо немного повозиться с установкой койлов но вкус того стоит. И недорого выходит, можно жижки подороже покупать. Теперь к подам вряд ли вернусь
+-
0
Vovchyk
17.08.2023 18:32
Все хорошее дорого. Но поды с сигаретной тягой все равно дешевле выходят, не так бьют по карману
+-
0
Таcя
10.08.2023 11:32
Бабця вогонь
+-
0
mari55661
04.08.2023 18:06
я коли порахувала,скіл ьки в місяц витрачаю на сигарети, офігіла. перейшла на одноразки,бо всі колеги на роботі з ними ходили. потім порахувала і ще більше офігіла. дуже задоволена своїм подом, недорого,немає запаху і не так шкодить здоров'ю.
+-
0
Даня М
07.02.2024 18:48
А який у вас под і яка рідина? Я все ніяк не підберу собі щось нормальне
+-
0
Олена Марчук
28.07.2023 13:50
У мене приблизно виходить 2 картриджі на місяць (260 грн) плюс рідина, тут важче порахувати, бо постійно експериментую і купляю цікаві смаки,а ціна може бути різною. Ну нехай це буде 300 грн за флакон, якого тижні на три хватить. В місяць виходить менше 700 грн, однозначно набагато дешевше за звичайні сигарети
+-
0
lucky1
17.08.2023 18:33
у мене більше виходить, один флакон десь тижні за два розходиться, якщо жижка смачна)) відповідно і випарники часто міняю
+-
0
Дарина 54
25.06.2023 16:02
Дякую. Допомогли переконатись, що я і так підозрювала, що одноразки це дуже дорого.
+-
0

⚑ Топ електронних сигарет

→ Всі електронки


18 +
© ДИМОК 2012-2024.

ПРИЙМАЄМО ДО ОПЛАТИ:

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

ВХІД