• Безкоштовна доставка на відділення Нової Пошти при замовленні від 1000 грн.
  • Доставляємо по всій Україні! Всього 1 день та замовлення у Вас!

Як вибрати атомайзер. Який краще?

Атомайзер – частина електронної сигарети (або вейпу), що відповідає за виробництво пари. Атомайзером називають частину електронної сигарети, яка зазвичай поєднує в собі бак. У підсистемах атомайзером є картридж разом з випаровувачем.

У цій статті ми поговоримо про моделі, які дозволяють поміняти атомайзер на інший, це не стосується Pod-систем.

Обслуговується чи не обслуговується?

Обслуговуваний та не обслуговуваний атомайзер

Атомайзер має багато різновидів. Основними різновидами є моделі, що обслуговуються і необслуговуються.

Багато новачків з незнання припускають, що моделі, що не обслуговуються, є одноразовими. Але це зовсім не так.

Необслуговуваний атомайзер – це атомайзер, нагрівальний елемент якого є змінним та підлягає періодичній заміні. Обслуговуваний атомайзер має на увазі самостійне створення такого елемента (намотки) на основі спіралей та вати.

Принципова відмінність полягатиме у використанні. Модель, що не обслуговується, дозволяє просто купити випаровувач для вейпу і не займатися підбором матеріалів і встановленням спіралі і вати.

Обслуговуваний атомайзер вимагає знань, а також розуміння процесу, але дозволяє налаштувати роботу пристрою під особисті вимоги.

Намотування (обслуговування) загалом не складний процес і дозволяє економити. Але якщо це ваш перший пристрій, ми не рекомендуємо почати знайомство з вейпами з моделі, що обслуговується.

Загалом, якщо Ви бажаєте досягти максимальної простоти у використанні для Вас підходять моделі, що не обслуговуються (моделі на випарниках), якщо ж Вам хочеться влитися у світ намоток, то модель, що обслуговується, стане відмінним вибором.

Переваги необслуговуваного атомайзера (на випаровувачах):

  • Простота використання
  • Робота мало залежить від ваших навичок
  • Не потребує витрат часу на обслуговування
  • Вища стабільність роботи
  • Доступність випаровувачів

Переваги обслуговуваного атомайзера:

  • Налаштування під індивідуальні потреби
  • Незалежність від виробників, вибору випаровувачів
  • Дешевше використовувати (якщо мотати самостійно)
  • Незалежність від наявності випаровувачів

Що дешевше купувати випаровувачі чи обслуговувати?

Порівняння використання моделей, що обслуговуються і необслуговуються, варто проводити тільки у разі сумісності моделей. Тобто Вейп на кальянну тягу варто порівнювати лише з моделями на кальянну тягу, поди з подами.

Наприклад, обслуговування, безумовно, виграє для моделей на сигаретну тягу. Спіралі в таких моделях невеликого розміру, тому коштують недорого. Вигода буде відчутною.

Для моделей на кальянну тягу вигода варіюється в залежності від спіралей, що вибираються, а також того чи обслуговуєте Ви модель самостійно або звертаєтеся для цього в вейпшоп.

Випарник для вейпу

випаровувач для SMOK TFV8 Baby

Для прикладу, намотування у вейпшопі обслуговуваного бака разом зі спіралями та роботою в середньому коштуватиме 120 грн. Приблизно за ці ж гроші можна купити 1, а то й 2 випаровувача.

Але ситуація кардинально зміниться, якщо самостійно міняти вату, а якщо ще й спіралі, то вигода може досягати 50-80 грн на місяць. Невеликі гроші, але регулярні.

Вибір атомазера, що не обслуговується.

Не обслуговуваний атомайзер

Баки (баки на випаровувачах), що не обслуговуються, найпопулярніші пристрої серед вейперів. Майже 90% тих, хто купує електронну сигарету , починають використовувати саме їх.

І незважаючи на те, що більш досвідчені користувачі не згодні з їх існуванням, вони в 2020 році здатні позмагатися і в смаку і в інших параметрах з моделями, що обслуговуються.

Кількість пари

Те, скільки пара виробляє атомайзер один із найважливіших чинників під час вибору. Адже це серйозно впливає на те, чи буде модель на сигаретну тягу, чи буде на кальянну.

Щоб визначити кількість пари перед покупкою слід орієнтуватися на робочу потужність випаровувачів.

Якщо робоча потужність випаровувача від 10 до 20 Вт - це сигаретна тяга з невеликою кількістю пари.

Якщо рекомендована потужність від 30 до 50 Вт, це вважається середня кальянна тяга.

При використанні випаровувача потужністю понад 50 Вт ви отримаєте кальянну тягу з великою кількістю пари.

Смак

Для більшості вейперів смак є одним із найважливіших факторів. Якби ми говорили про 2017 рік, то ми б сказали, що є смачні та несмачні баки.

Але з появою пристроїв на сітці та їх повсюдного поширення смачними стали всі баки, що використовують технологію випаровувачів на сітці.

Загалом, якщо Ви бажаєте отримати пристрій з відмінним смаком, варто брати модель з випаровувачами на сітці.

Верхній або нижній забір повітря



Верхній та нижній обдув атомайзера

Раніше вважалося, що моделі з нижнім забором повітря здатні видати хоч якийсь смак. Це тільки частково правильно.

Моделі із забором повітря зверху здобули погану славу в минулому. Але в 2020 році є багато хороших моделей, які здатні видати гарний смак із забором повітря зверху. Моделі із забором повітря зверху набагато менш схильні до протікань. Така особливість є великою перевагою та може перекривати всі недоліки.

випаровувачі

Отвір забору рідини в атомайзері

Лінійка випаровувачів при виборі атомайзера, що не обслуговується, відіграє значну роль.
Саме від випаровувачів залежатиме якість та кількість пари атомайзера.

Існує всього 3 типи випаровувачів:

  • На спіралях
  • На сітці
  • Керамічні

Пристрої на спіралях є класичними та використовуються вже довгі роки. Вони можуть бути як кальянного типу, так і сигаретного. Бувають з вертикальною і горизонтальною спіраллю (що смачніше). Єдиним недоліком спіральних випаровувачів є не ідеальний смак.

Випаровувачі на сітці з'явилися у 2018-му році та одразу ж стали дуже популярними. Головною перевагою випаровувачів на сітці є хороша передача смаку.

Керамічні випаровувачі створені для збільшення терміну служби. Моделі на кераміці зазвичай у середньому служать на 30-50% довше. Але мінусом їх використання є досить повільний розігрів, особливо на невеликих потужностях. Тобто при затяжці девайс не відразу видає багато пари, а робить це поступово.

Об'єм резервуару

Резервуар перестав бути визначальним чинником під час вибору атомайзера. Але все ж таки для деяких вейперів це важливий фактор.

Стандартом у 2020 році є атомайзери з об'ємом резервуару 4-5 мл, якщо бак на кальянну тягу і 2-3 мл, якщо бак на сигаретну тягу.

Якщо Ви женетеся за об'ємом більше 5 мл, то швидше за все отримаєте громіздкий і безглуздий бак, разом з яким все одно носитиме з собою пляшечку з рідиною для вейпу .

Вибір атомайзера, що обслуговується.

Обслуговуваний атомайзер

Для обслуговування атомайзера Вам необхідно буде періодично змінювати витратні елементи, спіралі та вату.

Спіраль необхідно в середньому міняти раз на місяць, а вату змінюють у середньому раз на 2 тижні.

Процес обслуговування виглядає так:

Для вибору обслуговуваного атомайзера слід враховувати конструктивні особливості, які впливають на вибір.

Кількість спіралей

Двоспіральна та односпіральна бази, що обслуговуються.

Широко поширені 2 види баз, що обслуговуються: на 1 спіраль і на 2. Односпіральні бази добре підходять для бокс модів на 1 акумулятор. А двоспіральні відповідно для бокс модів з двома акумуляторами.

Ця сумісність пов'язана з автономністю та загальною потужністю пристрою. За іншими параметрами двоспіральні та односпіральні атомайзери практично не відрізняються.

Стійки

Velocity і не Velocity стійки

Раніше стійки були одним з основних параметрів, на які спиралися при виборі пристрою. Були зручні та незручні стійки.

Але в 2020 році виробники вже не фактично не виробляють «незручні стійки». Тому більшість новачків зможе впоратися із будь-якими стійками. Стійки стали далеко не основним параметром.

Деко

Деко атомайзера

Деком називають весь діаметр бази, що обслуговується, зі стійками. Тобто це саме той простір, в якому ви можете розмістити спіралі.

Розмір дека впливає на можливість розміщення спіралей певного розміру. Маленьке деко не дозволить розмістити великі спіралі, навіть за великого бажання.

У свою чергу, розмір дека багато в чому залежить від діаметра атомайзера.

Обдув

Обдув спіралі в атомайзері

Обдув є одним з найважливіших параметрів, які впливають на смак. Саме те, як спіраль обдувається повітрям впливає на її охолодження та ефективне випаровування.

У разі якщо спіраль обдувається прямим потоком повітря на 80%. У такому разі потоки повітря, що приходять на спіраль, повинні бути різноспрямованими.

Тобто в ідеалі спіраль повинна обдуватися з трьох строн, а потоки повітря повинні бути максимально розділені.

Для цього в хороших атомайзерах потік повітря поділяють безліччю дрібних отворів, які по-перше зменшують шум, по-друге, покращують смак рідини для електронної сигарети.

Що ж вибрати?

Вибір повинен ґрунтуватися на потребах. Ви повинні відповісти, який ідеальний атомайзер особисто для Вас. І на основі цього вже варто серйозно підходити до вибору.

Атомайзери на випаровувачх на сьогоднішній день підійдуть для 80% користувачів, вони прості, довговічні та досить смачні.

Якщо ж Ви любите повністю контролювати процес і вникати у всі його тонкощі і при цьому економити по максимуму, то атомайзер, що обслуговується, може стати Вашим вибором.

Часті питання про вибір атомайзера:

Який атомайзер є кращим?

Кращого атомайзера немає. Кожен атомайзер має переваги і недоліки. Варто сильніше заглиблюватися в тему для ухвалення рішення.

Краще обслуговується або на випаровувачах?

Обидва види чудово можуть підійти як для новачків, так і для тих, хто парить давно. Моделі на випаровувачах найкраще підходять для старту.

Що важливе при виборі атомайзера на випаровувачах?

  • Тип випаровувача – краще на сітці
  • Поширеність моделі, це важливо, щоб випаровувачі були доступні у власному продажу
  • Об'єм та дизайн є суб'єктивними факторами

Що краще дріпка чи бак?

Баки набагато популярніші завдяки зручності використання. Для фанатів дріпок все ще можна придбати дріпко-баки (RDTA)

Вас может заинтересовать:

Як правильно запускати електронну сигарету та POD систему вперше.

Як вибрати POD-систему?

Топ електронних сигарет та вейпів 2024. Що вибрати новачку.

Як вибрати спіраль для атомайзера, що обслуговується, що краще?

Як правильно вибрати випаровувач для електронної сигарети.

iQOS чи електронна сигарета, що краще?

Відгуки  

Олег Суліма
16.08.2023 19:21
Дяка, корисна інформація!
А ви б не могли порадити атомайзер з нижнім обдувом, який 100% не тече?
+-
0
Димок
17.08.2023 14:27
Доброго дня, Олег! На жаль, не має таких атомайзерів які не можуть підтікати. Будь-який атомайзер можна спровокувати до протікання. Просто з баком з нижнім обдувом слід бути уважнішим при використанні і для того, аби зменшити ймовірність протікань, можна почерпнути інформацію ось із цієї статті https://dymok.net.ua/ua/news/291-pochemu-plyuetsya-vejp-ili-elektronnaya-sigareta.html
+-
0

⚑ Топ електронних сигарет

→ Всі електронки


18 +
© ДИМОК 2012-2024.

ПРИЙМАЄМО ДО ОПЛАТИ:

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

ВХІД