• Безкоштовна доставка на відділення Нової Пошти при замовленні від 1000 грн.
  • Доставляємо по всій Україні! Всього 1 день та замовлення у Вас!

Як вибрати вейп? Рекомендації від вейп тусовки.

Вейп це найвищий рівень електронних сигарет. Що таке вейп та як вбирати. Основні особливості.

Що таке вейп?

Вейп – це вид електронних сигарет, які поєднують у собі велику кількість пари, налаштування та кастомізацію всіх процесів. Зазвичай, це модель з атомайзером, що обслуговується, і потужним модом.

Конструкція вейпу

По суті вейп - це наступна сходинка на ринку електронних сигарет, яка має максимально можливі характеристики.

Електронні сигарети широко поширилися далекого 2010-го року. Перші популярні моделі електронних сигарет відрізнялися від сучасних пристроїв, вони були набагато гіршими і простішими.

Пара порівняно було в рази менше. Перші сигарети іноді навіть давали пари менше звичайних сигарет. Конкуренція серед виробників за клієнта та запити вейперів зростали, це змусило збільшувати обсяги акумуляторів, покращувати конструкцію випаровувачів.

Ситуація кардинально змінилася з появою на ринку сабомных (з опором менше 1Ома) девайсів.

Такі моделі відрізнялися великим пароутворенням і були скоріше призначені не для того, щоб кинути палити, а для задоволення процесом паріння.

Особливого поширення вейп набув завдяки вищій доступності, зараз купити вейп можна від 700 грн.

А ціни на просунуті моделі починаються від 1200 грн., що набагато дешевше, ніж ще кілька років тому.

Як виглядає паротворення вейпу:

Вибір вейпу

Для того, щоб розпочати вибір вейпу, який підійде Вам краще, необхідно розібратися в особливостях.

Спрощена конструкція вейпу складається з 2-х частин: бокс мода (акумуляторний блок) та атомайзера (резервуар для рідини).

Основні особливості при виборі вейпу:

  • Атомайзер: на випаровувачах або обслуговується
  • Потужність бокс мода
  • Заряд акумулятора
  • Зміний або вбудований акумулятор
  • Опір випаровувачів

Давайте розберемо по пунктах.

Купувати обслуговуваний чи не обслуговуваний?

Атомайзери для вейпу

Як Ви вже, напевно зрозуміли, існує всього 2 види атомайзерів: обслуговуються та не обслуговуються (на випаровувачах).

Атомайзери, що обслуговуються, дозволяють самостійно встановлювати спіралі і вкладати вату, в моделях на випаровувачах Вам достатньо купувати готовий випаровувач від виробника. У результаті обслуговуння дорожче при покупці, але складніше і дешевше у використанні. Моделі навипаровувачах простіші, але дорожчі у використанні.

Обслуговування потребує знань, досвіду та бажання навчитися. Неправильне намотування може призводити як до протікання, так і до підгорання, що у випадку з атомайзером на випаровувачах на порядок менш ймовірно.

Загалом обслуговувати можна тим, у кого руки прямі і є впевненість у успішності.
Необслуговувані пристрої мають величезну перевагу зручності, стабільності роботи та відсутність протікання.

Вейп у наборі чи збирати?

Вейп набір

У 90% випадків набір буде дешевшим, ніж зібрати вейп частинами. Основною причиною такої ціни є комплектація. У більшості випадків у наборах виробники включають у комплектацію максимально прості атомайзери.

Ціна на атомайзери, що обслуговуються, коливаються від 650 до 900 грн. При цьому атомайзери у наборах у 90% випадків будуть на випаровувачах і коштують до 600 грн. Тому, покупка вейп-набору буде дешевшою і простішою для новачка, ніж збирати набір окремо з бокс мода та атомайзера.

Загалом, якщо Ви вибираєте перший вейп, найкращим вибором буде готовий набір на випаровувачах, а якщо Ви відчуєте сили для обслуговування, завжди буде можливість замінити атомайзер на модель з обслуговуванням.

Атомайзер

Атомайзер на випарниках

Ця частина електронної сигарети якраз і відповідатиме за кількість пари, її смак. Саме цю частину можна замінити, якщо вона Вас не влаштовуватиме, на більш сучасну модель.

Відмінності між обслуговуваним та не обслуговуваним полягають тільки в тому, чи будете Ви самі обслуговувати випаровувач або будете купувати готові випаровувачі. Сучасні моделі на випаровувачах вже не поступаються за смаком.

Звичайно, атомайзер, що обслуговується, буде дешевше використовувати, заміна спіралі обійдеться не більше 70 грн.

Докладніше про різницю в атомайзерах можна прочитати у статті .

При виборі атомайзера на випаровувачах важливо враховувати параметри випаровувачів, які виробник надає на вибір. Зазвичай випаровувачі для електронних сигарет на сітці представлені в сучасних моделях відразу з набору. Саме вони будуть найкращими для вибору у 2020 році.

Для атомайзерів, що обслуговуються, важлива база, що обслуговується, і сумісність з іншими девайсами. Найкраще брати обслуговуваний атомайзер від виробників Geekvape або Vandy Vape (вони славляться якістю виготовлення). Перед вибором конкретної моделі краще прочитати відгуки та переглянути огляди на YouTube.

Бокс мод

Бокс мод для вейпу

Бокс мод – це основа вашого вейпу. Ви ніколи не зможете поліпшити паріння якщо Ваш мод буде слабким або не підтримуватиме сучасний опір.

До вибору бокс-моду варто підходити ретельно, мод – основна та найдорожча частина вейпу.

Сучасний бокс мод повинен володіти великою потужністю - хоча б 80Вт. Менша потужність на даний момент (2020 рік) вважається недостатньою. Точніше моди з меншою потужністю мають право на життя, але їх можна буде використовувати тільки з баками і дріпками на сигаретну тягу.

Рекомендуємо вибирати моделі бокс модів зі знімними акумуляторами. Такі пристрої здатні жити довше.

При виборі бокс мода та атомайзера слід звертати увагу на сумісність.

Насамперед, сумісність полягає у посадковому майданчику. Більшість сучасних атомайзерів виробляються діаметром 24-25 мм, бокс мод має підтримувати такий діаметр.

Другим важливим параметром є опір, що підтримується. Стандартним вважається підтримка модом опору від 0.1 Ом до 1.5 Ом, підтримка нижнього меншого порога є плюсом. Найкращі бокс-моди підтримують опір від 0.05 Ом.

Все частіше серед вейперів крім базових параметрів згадується також швидкість роботи плата. Цей параметр є важливим для швидкості розігріву спіралі. Чим швидше розігрів, тим більше пари можна отримати за той самий час затяжки.

Багато вейперів також звертають увагу на загальну потужність струму плати. Це значення можна зустріти в технічних характеристиках, що зазвичай позначається в амперах (наприклад 50А). Ця потужність відображає можливість плати пропустити велику потужність на низькому опорі. Це значення не є критичним, і не варто гнатися за пристроями з потужністю струму більше 50А.

POD-система як альтернатива класичному вейпу

POD-система, що обслуговується

POD-система (POD-system) – вид електронної сигарети, який використовує як резервуар знімний картридж, який може бути як перезаправним, так і вже заправленим.

Раніше «Поди» були найпростішими моделями без екрану та регулювання, вони давали мало пари та використовували в основному рідини з сольовим нікотином високої міцності .

У 2019 році на ринку почали з'являтися просунуті POD-и, які були обладнані великими акумуляторами, екраном і навіть базами, що обслуговуються.

Такі системи дозволяють отримати більше пари в компактному корпусі, який дозволяє носити пристрій завжди із собою.

Фактично компактніша под-система, обладнана, регулятором повітря, екраном і регулюванням потужності, цілком, може замінити великий і громіздкий вейп. Але при виборі Pod-a варто також враховувати, що вони менш придатні для ремонту і часто не мають такого великого терміну гарантії як бокс-моди.

Висновки:

  • Купити вейп можна починаючи від суми 700 грн
  • Бувають моделі, що обслуговуються і не обслуговуються.
  • Обслуговувані моделі дозволяють налаштовувати процес паріння під потреби
  • Обслуговувати дешевше, ніж купувати випаровувачі
  • Набори коштують дешевше, ніж збирати частинами
  • У наборах рідко зустрічаються баки, що обслуговуються.
  • Регулювання – це великий плюс для вейпу
  • Варто звертати увагу на сумісність бокс-модів та атомайзерів
  • Прийнятна потужність бокс мода від 80 Вт
  • Краще вибирати бокс-мод на 2 акумуялтори
  • Подсистема є альтернативою вейпам.

Якщо Вам таки важко вибрати на основі викладеної інформації, ми підготували для Вас Топ Вейпів .

Вас может заинтересовать:

Чому плюється вейп чи електронна сигарета?

Як правильно запускати електронну сигарету та POD систему вперше.

Як вибрати POD-систему?

Топ електронних сигарет та вейпів 2024. Що вибрати новачку.

Як вибрати спіраль для атомайзера, що обслуговується, що краще?

Як правильно вибрати випаровувач для електронної сигарети.

Відгуки  

Юрко Гук
28.08.2023 19:32
Трошки не погоджусь - в кого руки прямі, в того і обслуговуваний бак не буде текти. А от герметичність атомайзера на випарниках часто залежить від якості самих випарників, і з цим вже нічого не зробиш(((
+-
0

⚑ Топ електронних сигарет

→ Всі електронки


18 +
© ДИМОК 2012-2024.

ПРИЙМАЄМО ДО ОПЛАТИ:

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

ВХІД