• Безкоштовна доставка на відділення Нової Пошти при замовленні від 1000 грн.
  • Доставляємо по всій Україні! Всього 1 день та замовлення у Вас!

Вейпінг як рішення кинути палити: особистий досвід курця з 15-річним стажем

Погляд на вейпінг курця з 15-річним стажем. Чому вейпінг найкращий засіб кинути палити поступово та легко.

Чому я кинув палити: кілька причин

Мій особистий використання вейпу Після п'ятнадцяти років куріння тютюну я вирішив замислитись – а наскільки мені цікава і, тим більше, корисна ця звичка і як електронна сигарета здатна мені допомогти.

Власне, користі від сигарет я не отримував жодної. А ось шкоди, яка стала мені особливо очевидною з таким стажем – достатньо. Спробую перерахувати нижче основні позиції шкоди тютюнопаління, які я відчув після 15 років безперервного куріння:

 

1. Цілком ясно окреслені проблеми із серцем.

Проблеми із серцем у курців

Курив я багато, по дві пачки на день. І щоразу, коли я закурював – я цілком ясно відчував, як моє серце починає битися сильніше. Разом з регулярним поглинанням кави (дуже міцної та меленої) – це, років через п'ять, цілком могло призвести до сумного фіналу.

Ресурс мого серця поглинався судинами, що звузилися, по яких потрібно було ганяти кров. Тобто моє серце працювало із системою високого тиску, за якою їй треба було щомиті проганяти мої п'ять (або скільки там у мене) літрів крові. Зрозуміло, що таке довго тривати не могло. І це почало б виводити мене на фінішну пряму перед інфарктом чи інсультом. З наступним трагічним для моєї ефективності фіналом. І, зрозуміло, я зовсім не хотів такої розв'язки.

2. Дихання.

Проблеми з легенями у курця

Більше тут підійде жаргонне слово «дихалка». Але я хочу взяти трохи ширше і тому називаю цей пункт саме так – дихання.

Отже, дихання – це суцільний та постійний тютюновий «вихлоп» із рота. Насправді це проблема. Яку можна не помічати, мабуть, лише тоді, коли ти не помічаєш оточуючих запахів. І тому – не здатний порівнювати – який світ «на запах» насправді й у твоїй уяві. Зрозуміло, цей «вихлоп» непогано обмежує можливості нормально спілкуватися і навіть цілуватися. Наприклад, моя дружина сказала мені, що після того, як я зав'язав з тютюнопалінням і перейшов на «електроніку» - вона стала цілуватися зі мною набагато охоче, ніж до цього. Звичайно, це можна списати на її особисту думку. Але особисто я з ним погоджуюся. І мені тепер було б складно уявити – як би я цілувався зі своєю дружиною, якби вона курила цигарки. Тому що тепер відчуваю майже всю гаму навколишніх запахів.

А ось тепер – про «дихалку». Власне, тут постійне нагадування про те, що ти куриш. Ресурс віддачі енергії істотно знижується. Воно зрозуміло, що ти це можеш відчути насамперед у будівлі, де немає ліфта, а тобі треба піднятися, наприклад, на п'ятий поверх. Але це лише вершина айсбергу. Будучи в минулому непоганим волейболістом - я майже повністю втратив витривалість у цій улюбленій грі. І, як собака, задихався через приблизно 5-10 хвилин безперервної гри. Плюс у спортзалі ти вже не зможеш повноцінно попрацювати з грушею з тієї простої причини, що твоє бажання та можливості твого організму вступають у гострий конфлікт, а серце стукає як у школяра, якого вперше у житті поцілувала сусідка по парті.

3. І багато іншого.

Проблеми з потенцією у курців

Не люблю говорити про це, але куріння непогано знижує потенцію у чоловіків. І це очевидно: звужені судини вже не можуть наздогнати стільки крові у статеві органи, скільки необхідно для повноцінного інтимного спілкування (ви ж розумієте – про що я зараз). І це справді жахливо. У результаті треба або розширювати судини спеціальними препаратами, або подумки змиритися з тим, що скоро тобі доведеться вивчати дію спеціальних препаратів для потенції, де ціна за таблетку може дорівнювати вартості цілого блоку твоїх сигарет.

Плюс часті головні болі. Адже, якщо я все правильно розумію, то значна частина організму нижче за шию призначена для того, щоб забезпечувати роботу мозку. А ти прямо запихаєш, через свою ж кровоносну систему, у свій мозок порцію за порцією очевидної отрути. І там, у твоїй голові, заради якої працює твоє тіло – починаються проблеми. Звужуються судини, мозок відчуває нестачу кисню. І плавно починає вимикати свій функціонал. Ні, зрозуміло, що ти не божеволієш. Але слабшає пам'ять, з'являються головний біль (і досить часті), іноді непогано відчувається майбутня гіпертонічна хвороба (яку куріння цілком може загострити).

Мій початок у вейпінгу: перші думки

Перехід на вейпінг

Електронну сигарету, індивідуальний парогенератор купив собі на новий рік. Так, це трохи дивно, що коли вся країна лікувала голови «Зорексом» - я вже йшов у торговий центр, щоб купити собі вейп (це слово стосовно вейпінгу доречніше, ніж «електронна сигарета»). А я просто розумів, що якщо я почну цей рік із цигаркою (звичайною, з тютюном), то і він непомітно пройде з нею ж. І потім мій стаж стане ще на рік більше. І я стану ближчим до інфаркту, про небезпеку якого я вже говорив вище. А мені не хотілося такої розв'язки.

Єдиний вейп-шоп, який працював 1 січня, у моєму невеликому місті знаходився в торговому центрі. І продавець там (який, на жаль, тепер уже там не працює) – дав мені і спробувати свій вейп і провів експрес-лікнеп з «правильного» паріння. І з цього дня, і вже 8 місяців – я жодного разу не курив, і не куритиму тютюнові сигарети. Спробую нижче за мінімум позицій пояснити – чому. Отже:

1. Після ударних доз звичайних сигарет (а 40 сигарет на день – це справді багато) вейпінг здається тобі невинною розвагою. Бо ти не відчуваєш колишнього ефекту. Можна сказати, що починається твоє нове життя. Наступного дня з'являються запахи. Це справді незвичайно – ти відчуваєш ранком ранок, а не незрозумілий смак тютюнової есенції. Вдень у тебе практично не болить голова, особливо якщо ти понервував і через це – «накурився» понад належне. І, що було приємно особисто для мене – у тебе не смердять руки. Нема цього запаху. І це приголомшливо.

2. Тебе мало турбує - чи шкідливий вейпінг. Точніше, ти відчуваєш на собі, що він просто не може бути шкідливим настільки, наскільки шкідливими є традиційні сигарети. Бо ти на собі відчуваєш, як твій організм плавно повертається майже до нормального ритму роботи. Серцевий ритм вирівнюється. А це вже дає надію провести залишок життя у нормальному темпі та без задишки.

3. Ти можеш вибирати будь-які уподобання. Я говорю зараз про смаки рідини для вейпінгу (на жаргоні її називають «жижею», але мені не дуже подобається це слово). Сьогодні ти можеш парити рідину зі смаком вершкового пирога з м'ятою. А завтра вже щось фруктове. І ти мало обмежений у виборі смаку.

Я навіть сказав би, що ти стаєш чимось типу гурмана. І хоча це слово більше застосовується до їжі, але це практично застосовно і до вейпінгу. Ти можеш вибирати з асортименту вейп-шопу або створювати щось своє (я говорю про так званий «самозаміс»). Начебто дрібниця, але це колосальна різниця перед колишньою вузькістю вибору від «Вінстон» до «Мальборо», наприклад.

4. Ти майже не напружуєш оточуючих. Я ніколи не курив там, де живу. Включно з житловими кімнатами. Можливо, я лише кілька разів курив у ліжку. А парити я можу абсолютно скрізь. І я знаю, що це є пожежобезпечним. Бо відкритого вогню у вейпі просто нема. Плюс поруч із вейпером-гурманом завжди приємно перебувати – коли він парить щось смачне, то навколо досить пристойно пахне.

5. Ти непогано заощаджуєш. Хоча я про це вже не думаю. Починаючи, в тому числі, і з думок про економію – тепер я перейшов до думок про комфорт такого отримання нікотинової дози. Хоча, якщо порахувати, то при витратах у розмірі 150-200 рублів на день - тепер я витрачаю на цю, все одно шкідливу звичку приблизно вдвічі менше.

Спробую підсумувати та зробити короткі висновки.

Вейпінг - гідна альтернатива тютюнопаління. Але якщо ви до цього не курили традиційні сигарети, то вейпінг взагалі небажано практикувати. Бо, надалі, ви можете, як наркоман, захотіти чогось «важчого». І це, можливо, будуть звичайні цигарки. А це вже шлях на дно.

Зрозуміло, що вейпінг - це не корисна розвага. А всього лише варіант кинути палити (я говорю за себе). А тому треба пробувати надалі «зіскочити» і з нього. І першою ознакою того, що ви занадто захопилися - буде те, що ви занадто занурилися в цю тему: стали морочитися з різного роду намотуваннями, «модами» та іншими тонкощами. У такому разі є варіант, що вибиратися з цієї звички (а це все одно доведеться зробити) – буде набагато складніше.

Не виключено, що в майбутньому наша держава вирішить «задушити» вейпінг (не течію загалом, а рідини та девайси) податками та зборами. Але і в цьому випадку я вибрав би залишитися вейпером, а не звичайним курцем. Плюс, судячи з тенденцій – завжди можна буде купити «нульовку» і, окремо, - пляшечку з нікотином, і розбавити її до потрібного тобі дозування. Хоча, зараз, я намагаюся купувати рідину з усіма компонентами.

Автор: Віктор Кирилов

Вас может заинтересовать:

Як правильно запускати електронну сигарету та POD систему вперше.

Що зміниться з 2021р чи куди подінуться рідини?

Як вибрати POD-систему?

Як вибрати спіраль для атомайзера, що обслуговується, що краще?

Як правильно вибрати випаровувач для електронної сигарети.

Електронна сигарета гірчить? Чому погіршується смак та як продовжити життя випаровувача.

⚑ Топ електронних сигарет

→ Всі електронки


18 +
© ДИМОК 2012-2024.

ПРИЙМАЄМО ДО ОПЛАТИ:

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

ВХІД