• Безкоштовна доставка на відділення Нової Пошти при замовленні від 1000 грн.
  • Доставляємо по всій Україні! Всього 1 день та замовлення у Вас!

Що зміниться з 2021р чи куди подінуться рідини?

На даний момент, сфера виробництва та продажу рідин для електронних сигарет зіткнулася з суперечливою ситуацією, яка полягає в тому, що з 01.01.2021 року вся рідина має бути маркована акцизною маркою, але держава не подбала про те, щоб виробники завчасно могли підготуватися до виробництва підакцизного товару.

Верховна рада 16.01.20 ухвалила закон 1210, який включив рідини для електронних сигарет до списку підакцизних товарів.

Акциз було встановлено на рівні 3 грн за 1 мл рідини. Виробників та продавців рідин для електронних сигарет зобов'язали отримати ліцензії на виробництво та продаж. Протягом року було ухвалено ще кілька законів, призначених для регулювання ринку.

Рідин із акцизом до березня не буде

Які обмеження введено:

  • Рідина стала підакцизним товаром
  • Ставка акцизу прописана 3 грн за 1 мл рідини
  • Заборонено продаж неповнолітнім (ми і так не продавали)
  • Акциз поширюється у тому числі на бази, на рідини з нікотином та без
  • Введено штрафи за продаж рідини без акцизу

Чому рідин на початку року не буде:

  • Виробники можуть закупити акцизні марки лише після отримання ліцензії.
  • Отримання ліцензії можливе лише з 2021 року.
  • Отримання виробником акцизних марок можливе лише через 2-3 місяці після їх замовлення та отримання ліцензії. (Не раніше березня 2021 року)
  • ВР не ухвалила поправку про відстрочку для продажу товарів, які були зроблені у 2020-му році

Що буде:

  • Набори "змішай сам". Будуть набори від виробників рідини для самозамісу
  • Компоненти рідини
  • Рідини з акцизом після їх появи на ринку (Не раніше березня 2021)

Що ми думаємо з цього приводу

1.Ми отримали найжорсткіше регулювання ринку електронних сигарет у світі. Формулювання закону визначає рідини як «рідкі суміші хімічних речовин, що містять, або не містять нікотин та використовуються для створення пари в електронних сигаретах, які містяться, зокрема в картриджах, заправних контейнерах або інших ємностях». Це означає, що навіть основи підпадають під це визначення. У ЄС (і колишніх країнах СНД так само) акцизом оподатковуються лише рідини з нікотином, що набагато логічніше.

2. Держава не подбала про споживачів продукції. Кабінетом міністрів був поданий законопроект для відстрочення продажу залишків до червня 2021 року. Але поправка про рідини була видалена в доопрацьованому законопроекті. Одним законом запроваджуються ліцензії та штрафи, іншими закладається неможливість легально працювати з Нового року як продавцям, так і виробникам.

3.Ми сподіваємося, що надалі щось може зміниться. Для цього всім (і продавцям та покупцям) варто спільно діяти. Для цього вже було створено громадські організації. Можна вступити в телеграм-спільноту громадської організації. Сподіваємось, що найближчим часом це може призвести до якихось змін.

Вас может заинтересовать:

Які рідини підходять для Pod систем (подів)? Чи можна заправляти органічні рідини у POD?

Чому плюється вейп чи електронна сигарета?

Сольовий нікотин - що це? Шкода чи користь?

Топ електронних сигарет та вейпів 2024. Що вибрати новачку.

Як вибрати спіраль для атомайзера, що обслуговується, що краще?

Що краще бокс мод чи мехмод?

Відгуки  

Teya
04.12.2023 15:43
Зайшла на премкі готові, а там навіть кнопочка активна Купити. Я натискаю, а там Товар тимчасово не продається( Я так розумію, з 21 року нічого не змінилося з готовими рідинами
+-
0
Nataliiа
14.02.2024 18:25
Так, премок нам тепер не парити( Зате нішу поступово займають українські непогані рідини, з останнього дуже сподобались Alchemist в наборах, там аромка закордонна
+-
0
Алісa
04.09.2023 16:46
Всі так переживали, А нікуди нічого не ділось, виробники знайшли вихід і випускають рідини у вигляді наборів. І це прекрасно! Бо я вже уявляла, як знову почну курити вонючі сигарети.
+-
0
Тетяна Чернюк
13.09.2023 16:34
Навряд би це у вас вийшло. Я вже на пар більше року як перейшла,а подружка все ніяк сигарети не кине. У мене електронка сіла і я одну у неї попросила. Така гидота на смак,ще й горло дере,не змогла докурити
+-
0
Тимофій Чебан
06.10.2023 18:19
Мені одразу вдавалося парити і курити,правда я брав тютюнові рідини. А потім поступово кинув зовсім сигарети і рідини різні почав купувати. Тепер на набори перейшов, дійсно ніякої різниці в смаку з готовими жиками немає
+-
0

⚑ Топ електронних сигарет

→ Всі електронки


18 +
© ДИМОК 2012-2024.

ПРИЙМАЄМО ДО ОПЛАТИ:

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

ВХІД