• Безкоштовна доставка на відділення Нової Пошти при замовленні від 1000 грн.
  • Доставляємо по всій Україні! Всього 1 день та замовлення у Вас!

Сольовий нікотин - що це? Шкода чи користь?

Рідини з сольовим нікотином з'явилися на ринку порівняно недавно і набули популярності серед любителів подсистем. У чому відмінність намагатимемося розібратися в цій статті.

Рідина з сольовим нікотином вперше з'явилася на ринку з появою POD-системи JUUL, яка дуже швидко стала популярною на ринку електронних сигарет, зайнявши близько 70% всього ринку США. В Україні сольові рідини почали з'являтися наприкінці 2018 року.

Що таке сольовий нікотин

Сольовий нікотин

Сольовий нікотин – це модифікований синтетичний нікотин, який має хімічні властивості «солі», а не лугу. У сольовому нікотині хімічна складова адаптована до Ph рівня людини.

По суті сольовий нікотин це оброблений звичайний нікотин, який легше засвоюється організмом і краще накурює, при цьому практично не викликаючи удару по горлу.

Як отримують сольовий нікотин

Одержання сольового нікотину

Сольовий нікотин отримують шляхом додавання до звичайного нікотину невеликої кількості кислоти (зазвичай бензойної), таким чином змінюється його PH і рідина отримує властивості, які більше підходять для швидкого надходження в кров. Додавання кислоти з досить щадними властивостями не впливає на таку рідину, а тільки змінює рівень PH, тому, сольова рідина матиме практично такі ж властивості, як і аналогічні рідини зі звичайним нікотином.

Дослідження про сольовий нікотин

Дослідження сольового нікотину

Дослідження , проведене в університеті штату Меріленд у лютому 2019 року, було покликане визначити всмоктування нікотину кров'ю та загалом вплив на організм у порівнянні зі звичайними сигаретами.

Вчені встановили, що використання пристрою з 40 мг сольового нікотину призводило до концентрації нікотину в крові на 41% менше, ніж звичайні сигарети. А моделі з 25 мг/мл звичайного нікотину доставляють на 70% менше нікотину, ніж звичайні сигарети.

Ці початкові результати показують, що електронні сигарети з більш високою концентрацією нікотину у формі сольового нікотину можуть бути більш ефективними та привабливими продуктами для дорослих курців, які переходять із сигарет на пароподібні продукти. Це відповідає рекомендаціям міністерства охорони здоров'я у Великій Британії та інших країнах.
В результаті результати цього дослідження показують, що використання сольового нікотину в електронних сигаретах дозволить замінити тютюнові вироби більш ефективним способом.

Інші дослідження не наводять будь-яких більш істотних відмінностей при використанні сольового нікотину в порівнянні зі звичайним, тому не мають акцентів на його особливому впливі на організм. Сольовий нікотин по суті - це звичайний нікотин, який загорнутий в оболонку кращої засвоюваності організмом.

Практика паріння на сольовому нікотині

Відмінності у використанні в порівнянні зі звичайним нікотином звичайно є, і вони досить помітні для тих, хто парив довгі роки звичайний нікотин.

Накурюваність

Накурюваність сольовим нікотином

В першу чергу при використанні сольового нікотину Ви легко зможете відчути швидшу накурюваність і практично повну відсутність удару по горлу .

Для рідин на сольовому нікотині потрібно набагато менше пари для отримання бажаного ефекту. Вони спеціально створені для pod-систем , які не дають багато пари, але досить добре накурюють. Така дія на організм обумовлена зниженням кислотності в сольовому нікотині, він надходить у кров практично так само як із звичайною сигаретою – протягом 2-3 хвилин.

Смак

Смаки сольових рідин

Смак сольових рідин відрізнятиметься від звичайних. І не те, щоб він був гіршим. Але він явно буде іншим, чистішим.

Сольовий нікотин має певний присмак, злегка кислуватий, ледь вловимий, але все ж таки він є. Це пов'язанно з його хімічними властивостями і більш прийнятним рівнем Ph.

Другою особливістю щодо смаку є те, що не можна перенести Ваш улюблений смак у рідині, замішавши просто сольову базу з улюбленими ароматизаторами. Використання сольового нікотину призводить до розробки рідини з нуля, тому що смаки розкриваються інакше, нотки смаку набувають інших значень. І якщо Ви розраховуєте отримати такий самий смак купуючи сольовий аналог, то на Вас може чекати розчарування, в більшості випадків відмінності будуть значними.

Удар по горлу

Удар по горлу

Залежно від виробника та міцності удар по горлу з рідинами на сольовому нікотині може дуже різнитися. Найчастіше, Ви не отримаєте сильного ТХ. Але багато виробників для кращого ефекту додають у таку рідину трохи звичайного нікотину або невелику концентрацію бензойної кислоти.

Такі додаткові інгредієнти дозволяють досягти сильнішого удару по горлу, звичному для курців тютюнових виробів.

Міцність

Фортеці рідини для електронних сигарет

Якщо до цього Ви користувалися вейпом, то міцність рідин із сольовим нікотином здаватиметься просто величезною.

На відміну від вейпів, де популярні 1.5 або 3 мг міцності, рідини з сольовим нікотином бувають набагато вищою міцності.

У продажу можна зустріти міцність від 5 до 65 мг/мл рідини.
І чим менше пари дає ваш пристрій, тим більшу концентрацію слід вибирати.

Вплив на випаровувач та спіралі

Зміна стану випаровувача під час використання

Практика показує, що рідини з сольовим нікотином мають сильніший вплив на випаровувач.

Це пов'язано швидше з більш високою концентрацією пропілену гліколю в таких рідинах, ніж з самим нікотином. Також виробники для досягнення кращого смаку змушені додавати більше ароматизатора, щоб при невеликій кількості, пара залишалася досить насиченою.

Витрати рідини

Витрата рідини для електронних сигарет

Одним із плюсів такого виду нікотину є витрата рідини. Тут вона не просто менша, а менша у рази.

Невелика витрата рідини обумовлена як пароутворенням пристроїв, так і швидкістю надходження в організм.

Багато рідини не потрібно і це тішить тих, хто переходить з вейпу на подсистему. Найчастіше в середньому достатньо одного або двох флаконів рідини по 30 мл на місяць.

Можливі побічні ефекти

Побічні ефекти сольового нікотину

Як і багато чого в цьому світі, сольовий нікотин, крім користі має також і недоліки.

  • Передозування. Якщо використовувати рідину з сольовим нікотином на пристрої з великою кількістю пари або занадто часто, можна отримати запаморочення і нудоту.
  • Як і інші рідини з пропіленом гліколем, може викликати сухість у роті.
  • Може викликати сильніше звикання в порівнянні зі звичайним нікотином.

Пристрої, які підходять для сольового нікотину

Через високу міцність сольовий нікотин буде комфортно використовувати не з усіма пристроями.
Найкращими для сольового нікотину будуть Pod-системи або MTL пристрої. Використання солі на пристроях кальянного типу може призвести до наслідків передозування.

Pod-системи

POD-система

Pod-системи є класом пристроїв, який був спеціально розроблений для високої міцності нікотину. Такі електронні сигарети ідеально підходять для використання рідин із сольовим нікотином.
Але слід бути уважними. Деякі поди дозволяють отримати не лише сигаретну тягу, а й кальянну. Зазвичай, це реалізовано за допомогою випаровувачів із різним опором.

Випаровувачі на сигаретну тягу мають опір 0.7 – 1.5 Ом. При використанні таких випаровувачів пари не буде занадто багато і рідина на сольовому нікотині використовуватиме комфортно.

MTL

MTL електронна сигарета

MTL – називають усі пристрої, які здатні дати сигаретну тягу. Зазвичай, це атомайзери або електронні сигарети pen-style з регулятором тяги.

Такі моделі з'явилися за довго до подів і можуть бути дуже різноманітними. Насамперед ухил у них на невелику кількість пари та можливість регулювати тягу.

Найбільш популярні серед MTL-пристроїв баки, в яких спіраль і вату потрібно встановлювати самостійно. Вони призначені для просунутих користувачів та вимагають певних знань у намотуванні.

Висновки

Рідини на сольовому нікотині

Як і в будь-якому товарі, в сольовому нікотині також є як плюси, так і мінуси, але за допомогою представленої інформації в цій статті легко вирішити особисто для себе користь або шкоду.

Шкода чи користь?

Сольовий нікотин, на наш погляд, це повернення до витоків появи електронних сигарет. Це здійснення їх призначення – зниження залежності від тютюнових продуктів.

У цьому сенсі рідини з сольовим нікотином краще підходять для заміни сигарет, вони міцні, досить різноманітні і добре насичують організм нікотином.

Адже багато хто починав парити скажуть Вам, що електронна сигарета не накурює достатнім чином. Але це змінилося з появою сольового нікотину.

Якщо у Вас завдання замінити міцні сигарети і при цьому знизити шкоду, то рідини з сольовим нікотином стануть найкращим рішенням.

Тим більше, що дослідження не виявили в ньому якогось підвищеного ризику.

Кому підійде сольовий нікотин?

Якщо ви хочете перейти зі звичайних сигарет, якщо у вас подсистема, то сольовий нікотин стане відмінним інструментом.

І хоча назва здається дивною і, може, навіть, лякати правильне використання дозволить курцеві суттєво скоротити шкоду здоров'ю.

Якщо Ви свого часу відмовилися від електронних сигарет через те, що електронна сигарета здалася Вам лише жалюгідною імітацією, яка не здатна досягти стану рівноваги організму, то використання нікотинових солей може дати бажаний ефект.

Ми особливо рекомендуємо використовувати рідини з сольовим нікотином, якщо Ви затятий курець, якому дуже складно покинути і попередні спроби були марними.

Якщо ж нікотин не дуже важливий, а важливіше смак або сам процес, то краще починайте своє знайомство з електронною сигаретою з органічним нікотином.

Вас может заинтересовать:

Які рідини підходять для Pod систем (подів)? Чи можна заправляти органічні рідини у POD?

Чому плюється вейп чи електронна сигарета?

Що зміниться з 2021р чи куди подінуться рідини?

Топ електронних сигарет та вейпів 2024. Що вибрати новачку.

Як вибрати спіраль для атомайзера, що обслуговується, що краще?

Що краще бокс мод чи мехмод?

Відгуки  

Павло С.
15.09.2023 17:18
Коли я тільки перейшов на вейпінг,теж не міг накуритися,і реально ловив побічку у вигляді нудоти і запаморочення. Потім зрозумів свій максимум і все пройшло
+-
0

⚑ Топ електронних сигарет

→ Всі електронки


18 +
© ДИМОК 2012-2024.

ПРИЙМАЄМО ДО ОПЛАТИ:

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

ВХІД