• Безкоштовна доставка на відділення Нової Пошти при замовленні від 1000 грн.
  • Доставляємо по всій Україні! Всього 1 день та замовлення у Вас!

Чому плюється вейп чи електронна сигарета?

Новачки та досвідчені вейпери іноді стикаються з проблемою плювків рідини у вейпі. Стаття допоможе розібратися у можливих причинах та вирішити проблему.

Чому вейп плюється рідиною

Плівки рідини в електронних сигаретах

Принцип роботи електронної сигарети полягає у випаровуванні рідини. У нормальному стані рідина просочує вату, а нагрівальний елемент сітка або спіраль, нагріваючи вату, випаровують рідину.

Якщо ж вата дуже сильно переживлена рідиною, то замість випаровування вона може закипати і краплі в такому разі летять у рот. Це неприємно, але таку проблему можна вирішити.

Причини плювків електронної сигарети

  • Не вірна потужність
  • Короткі затяжки
  • Не вірна рідина
  • Рідкісне використання
  • Занадто інтенсивне прокапування перед використанням
  • Випаровувач вимагає заміни

Не вірна потужність

Потужність вейпу

Якщо у Вас вейп , який дозволяє регулювати потужність, що подається, то слід стежити за використовуваною потужністю. Якщо встановити надто низьку потужність у надії на невелику кількість пари, то можна отримати також і плювки рідини, тому що випаровувач не нагріватиметься належним чином, а рідини буде надходити так само багато.

Робочий діапазон потужності вказаний на самому випаровувачі або в специфікації пристрою. Якщо потужність виставлена в потрібному діапазоні, варто злегка збільшити потужність, не перевищуючи діапазон.

Короткі затяжки

Довжина затяжки

Короткі затяжки дуже часто призводять до плювків рідини та протікання. Якщо всі параметри правильні (рідина, потужність, випаровувач у порядку), то в першу чергу варто звернути увагу на довжину та інтенсивність затяжки.

Затяжка повинна бути рівною і тривати не менше 2-3х секунд, тоді нагрівач у випаровувачі буде встигати нагріватися до потрібної температури і випаровувати всю рідину всередині.

Не вірна рідина

PG-VG у рідині для електронних сигарет

В'язкість рідини для електронних сигарет впливає надходження її у випаровувач. На в'язкість впливає показник VG, чим більше VG – тим рідина гірше надходить у випаровувач і тим менш ймовірне «плювання». Але варто бути обережнішим і також звертати увагу на тип вашої моделі. Докладніше про вибір рідини можна прочитати у цій статті .

Рідкісне використання

Частота використання електронної сигарети

Якщо Ви використовуєте Ваш вейп, електронну сигарету або pod-систему досить рідко, всього кілька разів на день, це може призводити до плювання на перших затяжках. Таку ситуацію допоможе виправити зміна рідини, якщо Ви використовуєте пристрій щодня, або якщо користуєтеся дуже рідко, зливайте рідину в проміжках між використанням.

Занадто інтенсивне прокапування перед використанням

Просочення випарника електронної сигарети

Якщо Ви пропітуєте випаровувач перший раз, то дуже легко переживити випаровувач. Занадто багато крапель можуть призвести до того, що рідина вистрілюватиме на перших затяжках.

У такому випадку достатньо зробити з десяток затяжок, щоб проблема пішла, а надлишки рідини випарувалися.

Випаровувач вимагає заміни

Заміна випарника вейпу

Випаровувачі задумані як витратні елементи, згодом вони зношуються і починають випаровувати рідину гірше. При цьому зменшується кількість пари та може погіршуватися смак. Якщо Ви використовуєте випаровувач дуже довго, використання досить інтенсивне, то варто замінити випаровувач.

Що робити, щоб покращити ситуацію прямо зараз.

Виправлення плювків вейпу

1. Продути випаровувач або витрусити краплі

Необхідно витягнути випарник із посадкового місця. І видмуть надлишки рідини або витрусити їх. Таким чином ми зможемо позбутися надлишків рідини усередині випарника.

2. Збільшити потужність

Збільшення потужності допоможе позбавитися від проблем з перенасиченням випаровувача рідиною. Не варто збільшувати потужність більше ніж на 10% від робочої потужності.

3.Збільшити час затяжки

Довші затяжки допоможуть випарувати надлишки рідини. Надалі також варто збільшити час затягування, це зможе запобігти аналогічним проблемам у майбутньому.

4. Змінити випаровувач

Заміна випаровувача може допомогти вирішити проблему миттєво. Але це варто робити, якщо попередні пункти ніяк не змінили ситуацію.

Вас может заинтересовать:

Які рідини підходять для Pod систем (подів)? Чи можна заправляти органічні рідини у POD?

Що зміниться з 2021р чи куди подінуться рідини?

Сольовий нікотин - що це? Шкода чи користь?

Що краще бокс мод чи мехмод?

iQOS чи електронна сигарета, що краще?

Електронна сигарета гірчить? Чому погіршується смак та як продовжити життя випаровувача.

Відгуки  

Лілічка
08.01.2024 17:44
у мене теж таке буває, не величезні краплини, а такі маленькі бризки на язик потрапляють і це все одно супер неприємно. буває таке коли подік зарядила, потужність висока, а заправити забула і там рідини на дні…
+-
0
Лєся
26.02.2024 16:43
Або коли більше залила ніж було потрібно… В цьому плані одноразки приємніше парити, але дуже дорого. А до кожного нового пода треба пристосуватися
+-
0
Bohdаn
28.08.2023 19:28
перейшов на Jackaroo - взагалі забув як це коли рідина плюється і все обпікає.
+-
0
Rillmot
31.07.2023 15:07
У мене ще буває плюється коли рідини на дні залишається і робиш часті затяжки, щоб встигнути накуритися поки вся рідина не закінчилась
+-
0

⚑ Топ електронних сигарет

→ Всі електронки


18 +
© ДИМОК 2012-2024.

ПРИЙМАЄМО ДО ОПЛАТИ:

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

ВХІД