• Безкоштовна доставка на відділення Нової Пошти при замовленні від 1000 грн.
  • Доставляємо по всій Україні! Всього 1 день та замовлення у Вас!

Вейп, под-система чи електронна сигарета: що краще? Що вибрати при переході на пару?

Термін «вейпінг» походить від англійського слова vaping — паріння. За аналогією всі пристрої, які здатні генерувати пару, згодом почали називати вейпами. Однак між под-системами та вейпами є суттєві відмінності, і в цій статті ми допоможемо вам у них розібратися.

Що було першим?

Еволюція електронних сигарет

В основі створення перших електронних сигарет лежить особиста трагедія китайського фармацевта та дослідника Хона Лінка. У 2003 році він винайшов пристрій, що випаровував рідину на основі пропіленгліколю, у складі якої містився нікотин.

Електронні сигарети першого покоління зовні були дуже схожими на традиційні і формою, і дизайном. Це були невеликі пристрої, що складаються з акумулятора та картриджа. Активувалися вони, як і сучасні одноразові сигарети, від вдиху. Але при цьому потужність акумулятора не дозволяла видати велику кількість пари, а вміст нікотину був низьким, тому багато курців були не задоволені новим винаходом і так і не змогли перейти на вейпінг.

Ринок електронних пристроїв продовжував розвиватися, і на зміну першому поколінню прийшло друге — сигарети на кшталт «єгошек». Вони мали збільшений розмір, більшу потужність і гарний смак і все менше нагадували традиційні сигарети.

А третє покоління вже являло собою суперпотужні моди з кількома режимами та місткими акумуляторами, здатні видавати величезні хмари пари. Саме ці пристрої тепер заведено називати вейпами.

Одночасно також розвивалося і покоління максимально простих електронних сигарет, які використовували рідини із сольовим нікотином та пластикові картриджі, найчастіше попередньо заправлені.

Для чего и кому нужны электронные сигареты

Філософія електронних сигарет

Електронні сигарети на сьогодні, по суті, це всі моделі, і вони включають в себе як вейпи, так і поди.
Як і передбачалося, електронні сигарети призначені для людей, які не можуть кинути палити, але хотіли б робити це з меншим ризиком для здоров'я. З небезпечних складових у рідині є тільки нікотин, а от продуктів згоряння в електронних сигаретах немає. Щобільше, у міру переходу на вейпінг ви можете поступово знижувати дозу нікотину, а в перспективі повністю перейти на безнікотинову рідину.

Електронні сигарети більш дієві у відмові від куріння, ніж пластирі, спреї та інші методи нікотинзамісної терапії, оскільки вони зберігають ефект ритуалу. Ви тримаєте пристрій у руці, підносите до губ, вдихаєте та видихаєте пару.

Залежно від ваших уподобань ви можете вибрати модель із тугою затяжкою, що імітує сигаретну, яка видає трохи пари та працює на низькій потужності. Але якщо ви любителі густих хмар і легкої затяжки у вільному стилі кальяну, вибирайте більш серйозну електронну сигарету з містким акумулятором (або двома) для потужного пароутворення.

Для різних стилів вейпінгу існують різні моделі електронних сигарет, які умовно можна поділити на под-системи та вейпи.

Под-системи - в чому різниця?

Подсистеми - електронні сигарети для сольового нікотину

POD-система — це електронна сигарета, що складається з акумулятора та знімного пластикового резервуара для рідини, в якому встановлений нагрівальний елемент. Свою назву ця модель одержала від англійського pod, тобто «картридж».

Класичні под-системи мають вбудований акумулятор та невисоку потужність. Вони використовуються з картриджами з вбудованими або змінними випаровувачами з високим опором, які розраховані на сольовий нікотин. Саме їх найчастіше обирають курці через тугу затяжку, а також через особливості рідин на основі сольового нікотину, які дозволяють задовольнити почуття нікотинового голоду буквально за кілька вдихів.

Под-системи бувають дуже різними:

  • з можливістю регулювання потужності;
  • з налаштуванням тугості затяжки;
  • знімними акумуляторами;
  • різноманітністю використовуваних випаровувачів з різним опором;
  • можливістю встановлення конектора для накрутки атомайзера.

Такі «модернізовані» пристрої вже називають под-модами, і в залежності від базової комплектації і при відповідних налаштуваннях вони здатні видавати досить великі хмари пари.

Що таке вейп?

Пароутворення вейпу

Вейп - це електронна сигарета, яка генерує максимальні хмари пари і є заміною кальяну, а не традиційної сигарети. Це складніші в освоєнні пристрої, ніж под-системи, оскільки зазвичай вони використовуються з атомайзерами, що обслуговуються, і пропонують користувачеві не один, а кілька різних режимів паріння. При використанні вейпу також зберігається ритуал, але метою є не стільки насичення нікотином, скільки розслаблення та приємне проведення часу. Також вейпи — незамінна річ у змаганнях із клаудчейзингу.

Особливості вейпу:

  • максимальна кількість пари;
  • 1 або 2 місткі акумулятори;
  • досить великий розмір і наявність екрана;
  • збільшений резервуар (від 4 мл)
  • можливість налаштування потужності та тугості затяжки;
  • більше одного режиму роботи;
  • 510-й конектор під атомайзер;
  • використання у зв'язці з атомайзером, що обслуговується або не обслуговується.

Що вибрати: под-систему чи вейп

Вибір безпосередньо залежить від ваших потреб: для чого ви купуєте електронну сигарету, який нікотин плануєте парити, якому стилю паріння віддаєте перевагу.

Вибирайте под-систему, якщо:

  • хочете кинути палити;
  • думаєте придбати пристрій для швидкого насичення нікотином;
  • віддаєте перевагу тугій затяжці і міцній рідини на основі сольового нікотину;
  • плануєте парити в приміщенні (менше пари — менше незручностей для оточуючих).

Виберіть вейп, якщо:

  • маєте певний досвід у парінні;
  • хочете придбати пристрій з чудовою передачею смаку та можливістю встановлення атомайзера;
  • плануєте парити рідину без нікотину;
  • любите великі хмари в стилі кальяну.

Вас может заинтересовать:

Які рідини підходять для Pod систем (подів)? Чи можна заправляти органічні рідини у POD?

Чому плюється вейп чи електронна сигарета?

Що зміниться з 2021р чи куди подінуться рідини?

Сольовий нікотин - що це? Шкода чи користь?

Як вибрати POD-систему?

Топ електронних сигарет та вейпів 2024. Що вибрати новачку.

Відгуки  

Артем Вакар
14.11.2023 18:31
Я ці штуки типу звичайних сигарет навіть пам’ятаю, толку від них в плані накура майже не було,а акумулятори дуже швидко виходили з ладу. Я тоді пару разів такі купляв,а тоді знову курити почав,не зайшло
+-
0
Тетянка А
15.12.2023 14:09
Аналогічно. А як подіки і айкоси почали з'являтися - я до них скептично типу: знаємо, плавали, така фігня. А зараз серед подів і на 50 ват є екземпляри
+-
0
Назaрій
02.11.2023 15:56
У мене Luxe XR Max,не знаю шо воно - вейп , под чи електронна сигарета, але навалює дай боже)))
+-
0
Дарина Лисенко
23.10.2023 15:05
Так і думала, що як такої різниці немає, все це по суті електронки. А подружка мені доказує, електронки - це одноразки і подіки, а вейп- це вейп
+-
0
Yurа
19.09.2023 16:55
Купив под щоб кинути курити. Вийшло, але з часом зрозумів, що парю забагато в момент коли нервую або випиваю. Мабуть краще для цих цілей придбати вейп і заправляти жижкою без нікотину.
+-
0

⚑ Топ електронних сигарет

→ Всі електронки


18 +
© ДИМОК 2012-2024.

ПРИЙМАЄМО ДО ОПЛАТИ:

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

ВХІД