• Безкоштовна доставка на відділення Нової Пошти при замовленні від 1000 грн.
  • Доставляємо по всій Україні! Всього 1 день та замовлення у Вас!

7 Міфів про електронні сигарети

Із двох зол завжди вибирають найменше. Цим принципом Арістотеля потрібно слідувати, вибираючи між звичайними та електронними сигаретами. На жаль, за останні кілька років вейпінг буквально обріс безліччю міфів. Але сучасні дослідження допоможуть їх розвіяти.

Медичні міфи

Медичні міфі про електронні сигарети

Вейпінг – причина хвороб легень

Основою такого міфу послужило дослідження вчених зі Школи Громадської охорони здоров'я Гарвардського університету. Результати показали , що у 39 з 51 зразка електронних рідин міститься діацетил – речовина, яка посилює аромат продукту та надає йому приємного вершкового смаку.

За висновками дослідників, у 2004 році пари цієї речовини спровокували хворобу під назвою "попкорн легень" (Popcorn Lung) у 8 робочих фабрик з виробництва попкорну в Америці.

Наразі не зафіксовано жодного підтвердженого випадку такого захворювання серед вейперів. І це не дивно, тому що якщо електронні сигарети містять діацетил, то в незначних кількостях.

Великі виробники повністю відмовилися від ароматизаторів, що містять діацетил. До того ж потужності звичайної електронної сигарети не вистачить, щоб витягти пари діацетилу з рідини – для цього необхідне нагрівання до 1000°.

Нікотин є наркотиком

Нікотин - небезпечна отрута рослинного походження, що не є канцерогеном і не викликає легеневих захворювань. Оскільки у затятих курців він входить у процеси обміну речовин і викликає звикання, його дію часто порівнюють із наркотиком. Але на відміну від наркоманів, курець завжди зберігає ясність думок і сприймає реальність такою, якою вона є.

У складі рідин для електронних сигарет також є нікотин. Але на відміну від традиційних сигарет, ви можете самостійно контролювати рівень нікотину, який надходить у ваш організм. Бажаєте менше нікотину - вибирайте рідини з меншим вмістом цієї речовини або зовсім без неї.

Але оскільки в концентрованому вигляді нікотин дуже небезпечний, необхідно тримати картриджі та флакони з рідинами подалі від дітей та тварин.

9-mifov 3

Небезпечна хімія у складі електронних рідин

Є думка, що безнікотинові рідини не менш небезпечні для здоров'я вейперів за рахунок формальдегідів, антифризу та інших хімічних речовин, що містяться у їхньому складі.

Лабораторні дослідження кардіолога Константиноса Фарсаліноса показали, що рівень формальдегіду в електронних сигаретах у 9 разів нижчий, ніж у звичайних. За словами вченого, щодня ми отримуємо набагато більше шкідливих домішок з повітря, ніж цих речовин міститься в парах електронних сигарет.

Також виникла плутанина з антифризом, який нібито додають до електронних рідин. Насправді основою рідин служить пропіленгліколь (PG), який нарівні з етиленгліколем може входити до складу антифризу. Якщо виробник вирішить додати антифриз до рецепту своїх електронних рідин, нічого крім юридичних проблем та відповідальності він не отримає.

Пара небезпечніша для оточуючих, ніж дим звичайних сигарет

Ефект пасивного курця електронних сигарет, якщо не зникає зовсім, то буквально зводиться до нуля. Про це свідчить звіт Константиноса Фарсаліноса. Згідно з його експериментом, рівень органічного вуглецю, небезпечного для здоров'я оточуючих, накопичується в приміщенні лише через 4,5 години паріння. Для порівняння - після куріння звичайних сигарет такий ефект досягається лише через 11 хвилин.

Це пояснюється тим, що при згоранні тютюну від кінчика сигарети розходиться неприємний їдкий дим, що містить продукти горіння і виділяє їх у навколишнє середовище. А при використанні електронних сигарет пара утворюється від нагрівання атомайзера або випаровувача в картриджі лише у момент затяжки. Він не містить канцерогенів та продуктів горіння, а також має приємний слабкий аромат.

Все просто ваш атомайзер повинен завжди бути в хорошому стані і тоді можна спати спокійно.

ПРОСТОНАРОДНІ міфи

Кондитерські рідини лише для дітей

Вейп-індустрія заманює дітей яскравістю та доступністю

Компанії, що випускають електронні сигарети та супутню продукцію, зацікавлені у тому, щоб надати курцям більш безпечну альтернативу. Вони не ставлять собі за мету втягнути в дітей та молодь. Цьому сприяє насамперед досить висока вартість пристроїв та рідин для вейпінгу, порівняно з пачкою звичайних сигарет.

Також перешкодою стає неможливість придбати електронні сигарети в інтернет-магазинах без банківської картки, якої в дітей, як правило, немає.

Яскравість оформлення та різноманітність смаків також розраховані не так на дітей, як на свідомих курців. Кожен зможе знайти те, що підходить особисто йому.

Кинути курити за допомогою електронних сигарет неможливо.

Можливо, цей факт підтвердила група вчених Катанійського Університету. Протягом трьох років вони спостерігали за 44 пацієнтами з діагнозом ХОЗЛ – хронічною обструктивною хворобою легень. В результаті досліджень було зафіксовано, що з 22 учасників контрольної групи, яка перейшла на електронні сигарети, лише двоє повернулися до куріння звичайних сигарет. Інші або покинули зовсім, або продовжили використовувати електронні сигарети. Але це допомогло їм покращити свої життєві показники та зменшити кількість загострень хронічної хвороби.

Електронна сигарета може вибухнути

Це чи не найголовніший страх людей, які хочуть перейти із традиційних сигарет на електронні. Скажімо, такий несподіваний ефект може статися, якщо ви повністю ігноруєте правила безпечного використання електронних сигарет.

Щоб цього уникнути, рекомендуємо:

  • уважно вивчити інструкцію
  • заряджати девайс лише призначеним для цього пристроєм
  • блокувати вейп перед тим, як покласти його в кишеню чи сумку
  • не модифікувати електронну сигарету самостійно
  • купувати девайси лише у перевірених продавців.

Наш магазин пропонує лише товари від відомих брендів, в яких ми повністю впевнені.

Відгуки  

Василько
19.01.2024 16:39
А як зрозуміти - атомайзер має бути у хорошому стані? У мене не атомайзер, а простий картридж, його ж ніяк не розібрати і не помити, як повезе, то можу і місяць парити на одному картриджі, в такому разі це не шкодить оточуючим?
+-
0
Олександр Дашко
19.04.2024 16:49
Я думаю перейматися неварто, від того картриджа з пробігом місяць все одно шкоди менше для оточуючих, ніж від вонючих звичайних сигарет
+-
0
Ulka Uka
14.12.2023 15:16
От я до речі давно не чула про страшилки,що електронки вибухають) Це мабуть було коли вони тільки з’явились. Коли перші телефони стали з’являтися,то теж казали що вони вибухають
+-
0
Павло Гасай
18.10.2023 14:21
Я б ще відніс сюди міф про те,що від електронок більше шкоди для екології,ніж від звичайних сигарет. Типу що картриджі, випарники і акумулятори не переробляються. Можна подумати, що бички переробляються, а скільки їх потрапляє у сміття навіть від одного курця за один день. А з акумів від одноразок вже навчилися павербанки робити для ЗСУ
+-
0
Катя Мельник
04.12.2023 15:47
Я згодна, у мене наприклад Smok NFIX Pro, там випарювачі манюнькі, я їх міняю раз на 2-3 тижні, а самою електронкою вже рік користуюсь,то скільки ж там відходів? В дві долоні помістяться.
+-
0
Tuchka
26.09.2023 14:56
Не знаю як щодо іншого,але я кашляти перестала і задишка пропала, коли перейшла на вейпінг. А головне нікому не заважаю, та і від мене не тхне сигаретами
+-
0
555
24.08.2023 16:43
та ну, достатньо просто понюхати дим від згорілих сигарет і пар від вейпу, щоб зрозуміти, що шкідливіше для оточуючих
+-
0
teasoul
31.07.2023 15:05
нікотин звісно шкідливий, але не так як сам табак що горить. для мене однією з причин перейти на пар було те що він не впливає на оточуючих і те що можна безпалєвно перекурити навіть в кімнаті. в перспективі хочу повністю відмовитись навіть від паріння
+-
0

⚑ Топ електронних сигарет

→ Всі електронки


18 +
© ДИМОК 2012-2024.

ПРИЙМАЄМО ДО ОПЛАТИ:

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

ВХІД