• Безкоштовна доставка на відділення Нової Пошти при замовленні від 1000 грн.
  • Доставляємо по всій Україні! Всього 1 день та замовлення у Вас!

Клони електронних сигарет – чи варто?

Покупці свідомо підроблених вейпів зазвичай розуміють, що навіть при стовідсотковій зовнішній схожості з оригіналом не варто чекати на повну ідентичність. Будь-які клони електронних сигарет мають конструктивні та функціональні відмінності від фірмового виробу, адже виробництво клонів вигідне лише за максимального урізання витрат. Які типові вади мають моди та баки з чорного ринку – читайте далі.

Клоні проти оригіналів, що найкраще?

Ціни на оригінальні пристрої не тиснуть на кишеню, але іноді клони електронних сигарет все ще зустрічаються на ринку.

І якщо атомайзери або дріпки це ще не так страшно, то з електронними сигаретами, pod системами - це дуже небезпечно.

Неоригінальна електронна сигарета зберігає у собі небезпеку життю. Такі пристрої перш за все спроектовані не для безпеки, а для максимально низької ціни.

Ми рішуче рекомендуємо не купувати неоригінальні пристрої. А перед покупкою впевнитися в оригінальності.

Що таке клони вейпів?

Клонами вейпу та електронних сигарет називають пристрої, виготовлені неоригінальним виробником.

Клони продаються на ринку під виглядом оригінальних моделей, але мають нижчу якість. Але також зустрічається позначка про оригінальність.

Якщо клон продається як оригінал, то насамперед страждає покупець. Адже саме він отримує товар низької якості за ціною оригіналу.

Мінуси клонів

  • Відсутність безпеки
  • Низька якість виготовлення
  • Дешевші матеріали
  • Відсутність гарантії

Плюси клонів

  • Низька ціна

Недоліки клонів атомайзерів

Конектор неоригінального атомайзера
Злизаний конектор

Клони баків для вейпу зустрічаються найчастіше на ринку. Їхнє виробництво можливе навіть у кустарних умовах Китаю. Не маючи електронних частин, у клонах атомайзерів найчастіше зустрічаються проблеми з якістю матеріалів або якістю виготовлення.

Різьба – найслабше місце піратських бачків. Зазубрені криві витки, що хрумтять при обертанні, швидко зношуються і пошкоджують конектор мода. Точність розмірів не завжди дотримується, через що робоче навантаження припадає тільки на кромки різьбових вершин, які легко зриваються.

Часто також трапляються проблеми з якістю матеріалів. Різьблення злизується, окислюється і зрештою не дає повноцінно користуватися пристроєм.

Матеріали контрафактних баків зазвичай використовуються дешевше, м'якше та простіше в обробці. Типово, коли замість ударостійкого скла або пластику в хід йдуть тендітніші матеріали, а сталь замінюється алюмінієм.
Але найгірше, якщо ізолятор між плюсом і мінусом на стійках не має потрібної термостійкості. У процесі експлуатації він буде плавитись, псуватиме смак пари, згодом деформується і це призведе до замикання на контактах.

Клон атомайзера Tsunami RDA
Коробка клону Tsunami RDA

Неякісні гвинти можуть зробити такий вейп-сетап марним. Саме гвинти в обслуговуваних клонах атомайзерів є одним з головних дефектів. Через неякісні матеріали вони можуть призводити до швидкого переведення пристрою на сміття.

Неточність при виготовленні клону може призвести до фатальних помилок. Навіть незначні порушення оригінальних параметрів обертаються некоректною роботою клону електронної сигарети, або навіть повною неможливістю його використання. Так, спіраль, що погано обдувається, перегрівається на великих потужностях, в результаті підгоряє «жижа» і вата. Інший приклад – відсутність контакту з джерелом живлення через дуже короткий плюсовий пін. До речі, якщо у фірмового бачка він регульований, то пірати від вейпінгу можуть вважати це надмірністю.

Випаровувач контрафактних аксесуарів часто або пропускають рідину не так добре, як повинні, або вона заливає камеру і булькає при затяжці. Змінні багаторазові рба-бази не від виробника краще одразу перемотувати, а одноразові – це лотерея. Вони можуть рівноймовірно прослужити належний термін або видати "гарика" на перших затяжках.

Недоліки підроблених модів

Бокс-мод, що вибухнув.
клон, що вибухнув, мода

З погляду безпеки бокс мод набагато важливіша частина вейпу, ніж атомайзер. Саме в ній розташована плата, обладнана захистами.

Саме в платах клонів найчастіше зустрічаються не розпаяні цілі шматки плати, що відповідають за захист від короткого замикання, перегріву та перезаряду.

Саме ці захисні механізми необхідні, якщо щось піде не так. Такий захист особливо знадобиться, якщо рідина випадково потрапить на плату.

Без захисту акумулятори можуть нагріватися до екстремальних температур, що може призвести до вибуху.
Як і клони баків для електронних сигарет, контрафактні моди зазвичай виготовлені з більш дешевих і менш міцних матеріалів, ніж оригінали. Сталевий корпус перетворюється на алюмінієвий, замість металевих кришок ставляться пластикові. Низька якість складання мається на увазі.

Скрип і брязкіт кнопок можна пережити, але набагато гірше, коли криво встановлений або вільно прокручується конектор. Ще приклад халатної збірки, що завдає великої незручності - порт micro USB, що бовтається, з якого вивалюється кабель зарядки.

Нові моделі вейпів від серйозних виробників зазвичай оснащуються найсвіжішими модифікаціями плат, що мають апаратний резерв для оновлення програмного забезпечення, додавання якихось опцій. Начинка контрафактного девайса може частково не підтримувати функціонал, доступний в оригіналі, а про апдейти мови в цьому випадку не йде взагалі.

Але що б не являла собою плата, головними характеристиками акумуляторів електронних сигарет залишаються ємність та потужність. І саме на вбудованих батареях виробники фейків економлять насамперед.
Порівняння ваги фірмового мода і клону зазвичай показує значне розходження не на користь підробки, що говорить про слабкіший акумулятор, до того ж невідомого походження. Кількість робочих циклів такого джерела живлення також буде невеликою. Плюс до всього, електричні з'єднання в піратських пристроях здійснюються тонкими проводами, на яких губиться відчутний відсоток напруги.

Недостатня товщина провідників часто призводить до їх перегріву та перегорання, так що надійність контрафактних девайсів невисока, особливо у зв'язці з сабомними нагрівачами. Але найголовніше, безпека мода, можлива лише при стабільній батареї, правильно підібраній платі та коректному ПЗ. Проте вже зрозуміло, що купити клони електронних сигарет, що відповідають усім цим умовам, неможливо.

Як перевірити вейп на оригінальність

Якість клонів електронних сигарет буває дуже різною. Деякі моделі можуть відрізнятися тільки функціонально, інші можуть мати візуальні відмінності.

Найпростішим способом для перевірки є перевірка за спеціальним кодом на сайті виробника.

Сторінки для перевірки провідних брендів:

Сайт повідомить чи оригінальний пристрій у Вас в руках.

Серед інших можливих способів перевірки є перевірка за вагою та зовнішнім виглядом.

Обидва ці варіанти перевірки не можуть дати стовідсоткового результату. Перевірка по вазі може мати похибки, а візуальний вигляд пристрою з часом може змінюватись оригінальним виробником.

Як не натрапити на підробку:

  • Купуйте тільки у хороших перевірених магазинах
  • Звертайте увагу на упаковку
  • Уважно вивчіть фото товару перед покупкою
  • Перевіряйте комплектацію перед покупкою
  • Перевіряйте на оригінальність за скретч-кодами

Висновки

Звичайно, не кожен клон атомайзера або мода має всі ці недоліки, але не можна передбачити, які саме «сюрпризи» він принесе. Чим складніше оригінал, чим продуманіше він сконструйований, тим вищий ризик того, що його репліка поведеться неадекватно.

У цій лотереї залишається лише сподіватися на вдачу та достовірність відгуків, якщо такі є. Є сенс придивитися до моделей дешевшим, але фірмовим, оскільки функціональність підробки хоч і має ситуативну вигоду, може виявитися великим розчаруванням вже незабаром.

Вас может заинтересовать:

Які рідини підходять для Pod систем (подів)? Чи можна заправляти органічні рідини у POD?

Чому плюється вейп чи електронна сигарета?

Що зміниться з 2021р чи куди подінуться рідини?

Сольовий нікотин - що це? Шкода чи користь?

Топ електронних сигарет та вейпів 2024. Що вибрати новачку.

Вибір електронної сигарети для заміни звичайних сигарет (на сигаретну тягу).

Відгуки  

Софік
28.12.2023 10:15
Як тільки починала парити, купляла одноразки в табачках, і потім мені пару разів казали ніби то падробка. По факту смак хороший у них,тільки вони швидше переставали працювати. Ну якщо одноразку купуєш там і гроші відповідні,а вже як щось більш солідне і дороге,то хочеться звісно оригінал
+-
0
Юрій.
16.10.2023 12:55
Одна справа коли купуєш клон дешево і знаєш що це клон. Інша коли купуєш ніби оригінал за нормальною ціною а виявляється що це підробка. Тому останні 3 роки купую тільки тут, ще не підводили.
+-
0
Анелія
12.12.2023 16:19
А картриджі/випар ники теж бувають підроблені? Я просто перший под купила і тепер тільки картриджі по 1-2 штуки купую,буває до місяця на одному парю,а буває що і тиждень не протягне(( Чи це просто брак трапляється..
+-
0
Димок
13.12.2023 10:03
Доброго дня!У нас на сайті усі товари оригінальні, від виробника.
Щодо підробок картриджів/випа ровувачів, то на ринку вони можуть зустрічатись. Оригінальність товару, зачасту, можна перевірити за кодом на пакуванні. Якщо купуєте товар за кількістю в пакуванні, то пакування має бути, якщо купуєте менше, то можете попросити, аби вклали в пакування і, таким чином, зможете перевірити оригінальність.
Але навіть оригінальні картриджі чи випаровувачі можуть служити по різному. Досить багато залежить від використання, налаштувань пристрою, рідини. Для того, аби розхідники жили довше, можете ознайомитись із наступними статтями https://dymok.net.ua/ua/news/246-pochemu-techet-moya-elektronnaya-sigareta-samye-rasprostranennye-prichiny-protechek-vejpa.html https://dymok.net.ua/ua/news/275-elektronnaya-sigareta-gorchit-pochemu-ukhudshaetsya-vkus-i-kak-prodlit-zhizn-isparitelya.html
+-
0

⚑ Топ електронних сигарет

→ Всі електронки


18 +
© ДИМОК 2012-2024.

ПРИЙМАЄМО ДО ОПЛАТИ:

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

ВХІД